Ylittääkö Rockstar itsensä? RDR2

Tänä syksynä julkaistavasta Red Dead Redemption kakkosesta on julkaistu jo kohtuullinen siivu pelikuvaa. Tämä on saanut sarjan fanit ja länkkärimeiningin ystävät hieromaan tyytyväisinä käsiään – täyttääkö vai jopa ylittääkö Rockstar pelaajien odotukset?

Pelistä julkaistu materiaali on komeaa katsottavaa jo itsessään, mutta jos tekniikka kiinnostaa vähääkään, kannattaa vilkaista DigitalFoundryn analyysi läpi. Rockstar on virittänyt uuden enginensä äärimmäisen kovaan iskuun.

Itselleni pelin hienous ei ole koskaan ollut tarkkoja tekstuureja tai hienosti tehtyjä heijastuksia. Tärkeämpää ovat kiinnostavat maisemat ja yksityiskohdat, jotka tekevät maailmasta elävän. Red Dead Redemption kakkosessa näyttäisi piisaavan molempia.

kuvankaappaus pelistä, mies taluttaa hevosta ja katselee kun aurinko laskee vuoren taakse
Näitä maisemia kelpaa ihastella.

Ympäristö on juuri se tekijä, joka minusta erottaa esimerkiksi Uncharted-sarjan uusista Tomb Raidereista. Varsinkaan Rise of the Tomb Raiderissa ei juurikaan tullut pysähdyttyä katselemaan maisemia, ympäristö on Unchartedeihin verrattuna tylsä.

Kuin Juhlamokka

Ei voi kuin hämmästellä sitä pieteettiä millä Rockstar on luonut pelimaailman. Kasvonilmeet, latausliikkeet, ympäristön yksityiskohdat… Peliä on selvästi tehty pitkään ja hartaasti, resursseja säästämättä.

Toinen hämmästeltävän arvoinen asia on, että miten paljon on revitty irti muutaman satasen konsoliraudasta. Analyysin mukaan peli pyörii tasaiseen 30 fps tahtiin 1920 x 2160 resoluutiolla, eli monia PS4 Pro -nimikkeitä suuremmalla tarkkuudella.

Toki moni toivoisi 60 fps:n ruudunpäivitysnopeutta, mutta on hyvä muistaa, että kyseessä ei ole mikään nopeatempoinen pupuhyppelyräiskintä, vaan peli jonka on tarkoitus imaista pelaaja sisälle maailmaansa, lienee Rockstarin valinta tarkkaan harkittu.

Emme toki tiedä vielä millaisia pelimoodeja peli sisältää tai mitä Pro:ta tehokkaammalla Xbox One X:llä on annettavanaan. Pc-versiosta ei ole vielä hiiskuttu sanakaan, joten jää nähtäväksi, että seuraako peli edeltäjänsä jalanjälkiä vai saapuuko pc-versio jälkijunassa kuten GTAV:n tapauksessa.

Odottavan aika on pitkä

Itse olen kuitenkin jo sangen vakuuttunut pelistä. Ensi kuussa pääsemme sitten maistamaan tätä makeaa mannaa mikäli lisämyöhästymisiä ei tule. Itse olen valinnut alustaksi Xbox One X:n joka on nykyään ykköskoneeni. Se on toki tehokkaampikin kuin PS4 Pro, mutta parempi ohjain ja lähes äänetön käynti tekivät siitä nopeasti uuden suosikkini.

Ja on peli jo ehditty tuomita ratsastussimulaattoriksikin jo. Itse en ole kyseistä pätkää nähnyt, mutta näkemäni materiaalin perusteella en olisi vielä huolissani. Alkuperäinen Red Dead Redemption oli sitäpaitsi yksi harvoista peleistä joissa en käyttänyt pikamatkustusta juuri laisinkaan. Ratsastamalla eteneminen oli vain niin mukavaa.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggers like this: