Pelsepuupin keksintö: Flectalux mla 1000 kuvausvalo

Poikkesin vaihteeksi taas Ekotorilla. Tällä kertaa ei löytynyt kivoja sarjakuvia tai vinyylilevyjä, mutta ajattelin löytäneeni edullisesti kuvausvalon. Tämä pelsepuupin keksintö on kuitenkin kaikkea muuta kuin näppärä.

Valotehoa kyllä piisaa, sitä ei pääse sanomaan, tuhannen watin tehosta ei kuitenkaan läheskään kaikki muutu valoksi. Mukava kiinalainen akkukäyttöinen ledivalo ei varmasti valaise samalla tavalla, mutta sen kanssa ei myöskään polta sormiaan.

P3130142.jpg

Valo sinänsä on ihan kompaktin kokoinen, ei paina paljoa ja säädettävän kahvan pohjasta löytyy kierteet jalustan ruuville. Verkkovirran tarve toki rajoittaa käyttökohteita, mutta kotonakin löytyy aina välillä tarvetta lisävalolle ja ullakolla on käyttämätön kuivaushuone mitä voisi käyttää kuvauksiin.

Valkeus vai pätsi?

Pikainen Googletus ei kertonut paljoa, paitsi joku taisi ohimennen mainita, että laitos kuumenee. Ja sehän kuumenee. Pieni yksiöni kyllä kylpee valossa, mutta myös lämmön saa tuntea nahoissaan.

Nokkaansa ei tee mieli pistää lampun eteen ja metalliosat kuumenevat salamannopeasti polttaviksi, heijastimet kannattaa siis avata huolellisesti ennen kuin valon sytyttää. Ainoa säätö on iloisen oranssin värinen virtakatkaisija, jota sormi tapailee hyvin nopeasti, kun valon sytyttää ensi kertaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Valossa on suomenkieliset käyttöohjeet, eikä syyttä.

Nykyään tulee harvoin vastaan laitteeseen teipattuja suomenkielisiä ohjeita, mutta tästä sellaiset löytyvät. Se on hyvä asia ihan jo turvallisuussyistäkin. 5 minuutin käyttöaika ja jäähdyttelyn tarve rajoittaa laitteen käytettävyyttä entisestään.

Valoa kuitenkin piisaa, joten kyllä tätä täytyy varmaan ainakin kerran testata. Ostos ei kuitenkaan ehkä ollut ”ihan niin hyvä” kuin ensiksi ajattelin. Saatan ehkä harkita jonkun ledivalohärpäkkeen hankkimista tulevaisuudessakin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kuvauskalustossani on pari muutakin vanhempaa kapinetta.

Toinen parempaa testivuoroa odottava kuvaustarvike on ”valokuvauksen Kalašnikov”, eli Helios 44M. Se voisi olla hyvä pari Olympus OMD EM10:n sähköisen etsimen kanssa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggers like this: